8 Ιουλίου 2022

Το φετινό Τhess Pride ήταν ένα στοίχημα που τελικά κερδίσαμε

Εικόνα για το άρθρο “Το φετινό Τhess Pride ήταν ένα στοίχημα που τελικά κερδίσαμε”

Η Θετική Φωνή – Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος και οι δομές της συμμετείχαν στο 10o Thessaloniki Pride διεκδικώντας πλήρη ισότητα για όλους/ες/α και συνεισφέροντας στον αγώνα για “μαθήματα αποδοχής”.

Η Θετική Φωνή παρέλασε με κεντρικό μήνυμα “Δεν είμαστε όλοι εδώ, αλλά είμαστε ακόμη εδώ!” ως φόρο τιμής στις μεγάλες συλλογικές απώλειες της κοινότητας και ως υπενθύμιση της ανθεκτικότητας και των κατακτήσεών μας. 

Η νέα προσθήκη στις δομές της Θετικής Φωνής, το Red Umbrella Thess – Κέντρο Ενδυνάμωσης Ατόμων που Εργάζονται στο Σεξ παρέλασε με δικό του άρμα και με σύνθημα το “H Eργασία Στο Σεξ Είναι Εργασία”, ενώ το Kέντρο Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Thessaloniki Checkpoint διέδωσε το μήνυμα “PrEPει τώρα” διεκδικώντας τη διάθεση της PrEP μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας παρέχονταν δωρεάν, γρήγορες, ανώνυμες εξετάσεις για τον HIV.

Στα περίπτερα μας διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον HIV, τη σεξουαλική υγεία, την εργασία στο σεξ, τη μείωση βλάβης, την πρωτοβουλία για Ένα πολιτικό αρχείο HIV-AIDS κ.ά.

Xαιρετισμό εκ μέρους της Θετικής Φωνής, απηύθυνε ο Ηλίας Μυρσινιάς, Υπεύθυνος Εθελοντισμού και μέλος μας.

Η Αμαλία Μανωλοπούλου, υπεύθυνη του γραφείου της Θετικής Φωνής στη Θεσσαλονίκη και προϊσταμένη του Thess Checkpoint, δηλώνει:

Μια πολύχρωμη γιορτή με χιλιάδες κόσμου, το φετινό Pride ήταν ένα στοίχημα που τελικά κερδίσαμε. Όλες, όλοι, όλα μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, ακόμη κι αν προκύψουν δυσκολίες ή και ανατροπές. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα του Thess Checkpoint, στα μέλη και τις φίλες/τους φίλους της Θετικής Φωνής, στο φωτογράφο μας Βλάσση Χρυσοπουλο και στο Δίκτυο Εθελοντισμού μας, το οποίο ευχαριστούμε θερμά!