15 Νοεμβρίου 2022

Διήμερη συνάντηση μελών (14-16 Οκτωβρίου)

Εικόνα για το άρθρο “Διήμερη συνάντηση μελών (14-16 Οκτωβρίου)”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη συνάντηση μελών του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” στο Golden Coast Beach Hotel στον Μαραθώνα Αττικής από τις 14 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2022.

Το διήμερο συμπεριέλαβε παρουσιάσεις, ενημερωτικές ομιλίες από προσκεκλημένους ιατρούς, ανοιχτές συζητήσεις στα πρότυπα του “Εγώ και ο HIV”, αλλά και και τη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η ιστορία του HIV/AIDS παγκοσμίως και στην Ελλάδα, η παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με τη σεξεργασία, τους πρόσφυγες και το chemsex και οι σχετικές δράσεις της Θετικής Φωνής. Έλαβε χώρα η 2η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αλλά και ομιλίες του ψυχιάτρου Jakob Prousalis και του παθολόγου Κωνσταντίνου Πρωτοπαπά σχετικά με την ψυχική υγεία, την ευλογιά των πιθήκων και τις συνθήκες στις μονάδες λοιμώξεων. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές συζητήσεις για την καταγραφή αναγκών και τον καθορισμό των μελλοντικών στόχων μας. Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με HIV στις μονάδες λοιμώξεων, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αντιρετροϊκών φαρμάκων και περιστατικά διακρίσεων που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς. 

Η σημασία του διημέρου για τα μέλη μας ήταν τεράστια, αφού μετά από δύο χρόνια μηδαμινής ή ελάχιστης επαφής εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, δόθηκε ξανά η ευκαιρία για δικτύωση, ανάπτυξη του αισθήματος του ανήκειν, καταγραφή αναγκών, δημιουργία ατζέντας και ενημέρωση. Όπως μας ανέφεραν πολλά από τα μέλη μας, το διήμερο κάλυψε μια σημαντική ανάγκη για επανασύσταση της κοινότητας και ουσιώδη αλληλεπίδραση.

Ευχαριστούμε θερμά τη GSK Greece και τη Gilead Sciences Hellas για την οικονομική υποστήριξη του διημέρου, το Golden Coast Beach Hotel για τη φιλοξενία, τον Jakob Prousalis και τον Κωνσταντίνο Πρωτοπαπά για τη σημαντική αρωγή και όλα τα μέλη μας που συμμετείχαν.