23 Νοεμβρίου 2022

Γιατί πρέπ’. Η σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση του HIV | 27 Νοεμβρίου, 19.30 | Innovathens

Εικόνα για το άρθρο “Γιατί πρέπ’. Η σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση του HIV | 27 Νοεμβρίου, 19.30 | Innovathens”

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή και την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) διοργανώνουν, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 19.30, την εκδήλωση «Γιατί πρέπ’. Η σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση του HIV» στο κτίριο του INNOVATHENS στην Τεχνόπολη.

Το Σεπτέμβριο υπερψηφίστηκε η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία θεσπίζεται η διάθεση της προφυλακτικής αγωγής για τον HIV, PrEP. Η PrEP (Pre-Exposure Prophylaxis) είναι προληπτική αγωγή για τον HIV, που παρέχει προφύλαξη πριν από την έκθεση, η αποτελεσματικότητα της οποίας πλησιάζει το 99% και είναι ό,τι κοντινότερο διαθέτουμε σε εμβόλιο για τον HIV.

Σκοπός της συζήτησης που θα διεξαχθεί είναι να αναδειχθεί η σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση του HIV και να δοθεί πληροφόρηση σχετικά με την προφυλακτική αγωγή για τον HIV, που πλέον θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Νίκος Δέδες, Ιδρυτής & Πρόεδρος Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή, ο Μάριος Κ. Λαζανάς, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Δ/ντής Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Γεν. Κλινική & Πρ. Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, ο Μανόλης Καλαμπόκας, Αντιδήμαρχος Υγείας Δήμου Αθηναίων και η Μήνα Ψυχογυιού, Αναπληρώτρια Καθ/τρια Παθολογίας Λοιμώξεων – ΕΚΠΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνος Δέδες.

Λίγες μέρες πριν από την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου), μιλάμε για τη σημασία της τακτικής εξέτασης, της πρόληψης, της προαγωγής της σεξουαλικής υγείας, του εμβολιασμού για τον HPV και της PrEP σε μια ανοιχτή, ενημερωμένη και συμπεριληπτική συζήτηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

*Η εκδήλωση θα μεταδοθεί με live streaming μέσα από τη σελίδα της Τεχνόπολης στο YouTube.