28 Νοεμβρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2022 (1η Δεκεμβρίου), Πλατεία Μοναστηρακίου

Εικόνα για το άρθρο “Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2022 (1η Δεκεμβρίου), Πλατεία Μοναστηρακίου”

«Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο»
Με μια δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ΗΙV ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) και η Gilead Sciences Ελλάδας δίνουν και φέτος μήνυμα ζωής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, πραγματοποιείται και φέτος μια δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV με σύμμαχο το Δήμο Αθηναίων, που έθεσε την καμπάνια υπό την αιγίδα του, και τα Κέντρα Πρόληψης και Σεξουαλικής Υγείας “Checkpoint”.


Η νέα καμπάνια με το σλόγκαν «Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο» στοχεύει να προκαλέσει άμεσα και έντονα το ενδιαφέρον για να μάθει κανείς περισσότερα για τη διαδικασία του διαγνωστικού ελέγχου HIV, για την οποία αρκεί ένα τσίμπημα στο δάχτυλο για τη διενέργειά του. Υιοθετήθηκε μια τολμηρή και προκλητική προσέγγιση, ώστε να επιτευχθεί το μεγάλο ζητούμενο που είναι να τραβήξει την προσοχή όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων, επιλέγοντας ένα μήνυμα που ξεχωρίζει. Άλλωστε, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η αντιμετώπιση του AIDS συσχετίστηκε με ορισμένες από τις πλέον εμβληματικές εκστρατείες στην ιστορία της διαφήμισης. Σήμερα, με την εν λόγω καμπάνια, επιδιώκουμε να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση.


Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην Πλατεία Μοναστηρακίου, για να κάνετε εύκολα, γρήγορα και εμπιστευτικά τον διαγνωστικό έλεγχο, με μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο. Ο προληπτικός έλεγχος είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος. Με την έγκαιρη διάγνωση της λοίμωξης τα άτομα που ζουν με τον ιό έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Οφείλουμε ως κοινωνία να αποβάλλουμε τα στερεότυπα και τους φόβους του στιγματισμού και να συμβάλουμε στην καταπολέμηση του HIV ακολουθώντας την απλή διαδικασία του τεστ.