29 Μαΐου 2023

Chemsex: το φαινόμενο, οι προκλήσεις και η κοινότητα | Κυριακή 4 Ιουνίου

Εικόνα για το άρθρο “Chemsex: το φαινόμενο, οι προκλήσεις και η κοινότητα | Κυριακή 4 Ιουνίου”

Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Athens Pride 2023, η Θετική Φωνή σας προσκαλεί σε μια σπάνια συζήτηση για ένα φαινόμενο που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και μας αφορά όλες, όλους, όλα.


Το chemsex είναι ένα φαινόμενο το οποίο γνωρίζουμε πια ότι εντοπίζεται κατά κανόνα μεταξύ ορισμένων gay, bi, άλλων ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες, trans και non-binary ατόμων. Παρά του ότι αποτελεί μια πραγματικότητα, οι ανοιχτές συζητήσεις σε σχέση με αυτό εντός της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας παραμένουν μάλλον περιορισμένες. Η εκδήλωση αυτή είναι μια πρωτοβουλία ώστε να λάβει χώρα μια τέτοια συζήτηση.


Ερωτήματα που θα συζητηθούν συμπεριλαμβάνουν το τι είναι το chemsex, πώς συνδέεται με τη μη-ετεροκανονική σεξουαλικότητα, τι κίνδυνοι υπάρχουν και πώς μπορούμε να μειώσουμε τη βλάβη από την εμπλοκή σε αυτό, πότε η εμπλοκή γίνεται προβληματική και, εν τέλει, πώς τα μέλη της κοινότητας θα προσέχουν το ένα το άλλο.


Συμμετέχουν:
– Γιώργος Παπαδοπετράκης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», σύμβουλος εξαρτήσεων
– Αντώνης Πούλιος, κλινικός ψυχολόγος, M.Sc., Ph.D. και ψυχαναλυτής. Επιστημονικός υπεύθυνος των κοινοτικών προγραμμάτων του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»


Κυριακή 4 Ιουνίου στις 18.00 στο Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Είσοδος δωρεάν.