12 Ιουνίου 2023

Συμμετοχή της Θετικής Φωνής στο Athens Pride 2023

Εικόνα για το άρθρο “Συμμετοχή της Θετικής Φωνής στο Athens Pride 2023”

Η Θετική Φωνή συμμετείχε περήφανα και φέτος στο Athens Pride (10 Ιουνίου 2023) στηρίζοντας τα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και διεκδικώντας ισότητα για όλες, όλους, όλα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με παρουσία περιπτέρου στην πλατεία Κοτζιά μοιράζονταν προφυλακτικά και ενημερωτικό υλικό για τη σεξουαλική υγεία και τις δράσεις μας, ενώ το Checkpoint παρείχε παραπάνω από 200 δωρεάν, γρήγορες και εμπιστευτικές εξετάσεις HIV.

Πριν την έναρξη της παρέλασης ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή απηύθυνε χαιρετισμό κατά τον οποίο τονίστηκαν οι κοινές διεκδικήσεις των ατόμων που ζουν με HIV και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αργότερα, το Kέντρο Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint παρέλασε στην πορεία με δικό του άρμα διαδίδοντας το μήνυμα για την προαγωγή της σεξουαλικής υγείας και της πρόληψης ανεξαιρέτως ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας ή οποιουδήποτε άλλου χαρακτηριστικού.

Το Κέντρο Ενδυνάμωσης Ατόμων που Εργάζονται στο Σεξ Red Umbrella Athens παρέλασε επίσης με δικό του άρμα υπενθυμίζοντας ότι η εργασία στο σεξ είναι εργασία και διεκδικώντας έτσι την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των σεξεργαζόμενων ατόμων και την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.

Ευχαριστούμε πολύ το Δίκτυο Εθελοντισμού μας για την ανεκτίμητη βοήθειά του, όλα τα άτομα που εργάστηκαν για την παρουσία μας στο φεστιβάλ, αλλά και όλους/ες/α εσάς που παρελάσατε μαζί μας και βοηθήσατε στο να ακουστούν τα αιτήματά μας.

«Δεν είμαστε όλοι εδώ, αλλά είμαστε ακόμη εδώ – και θα συνεχίσουμε να βηματίζουμε μαζί, να προσέχουμε η μία την άλλη, το ένα το άλλο, ο ένας τον άλλον»

Φωτογραφίες: Γιάννης Μποζιάρης