ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AIDS – 27 ΕΩΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

To 27o Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS θα λαμβάνει χώρα στις 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο “Divani Caravel”, στην Αθήνα.

Η σημερινή δύσκολη συγκυρία στην χώρα μας, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να διατηρηθούν η καλή πρόγνωση και ποιότητα ζωής των ήδη διαγνωσθέντων ασθενών, όπως και η πρόσβαση σε νεώτερες θεραπείες, που έχει επιτευχθεί ως τώρα. Ταυτόχρονα τα επιδημιολογικά δεδομένα και ο αριθμός των νεοδιαγνωσμένων περιστατικών σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα απαιτούν ακόμα περισσότερη επαγρύπνηση και εγρήγορση από κάθε άλλη φορά και καθιστούν πλέον επιτακτική, όσο ποτέ άλλοτε, την ανάγκη για ενημέρωση και λήψη μέτρων πρόληψης.

Έναντι αυτών των καταστάσεων, το συνέδριο θα επιδιώξει να φέρει κοντά στις τελευταίες εξελίξεις της διεθνούς έρευνας για την HIV λοίμωξη, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και όλων των επιστημόνων υγείας και φοιτητών. Με αυτούς τους στόχους, στο φετινό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, φροντιστήρια και παράλληλες συνεδρίες, στοχεύοντας και σε ευρύτερο, πέραν του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ακροατήριο που το αφορά άμεσα ή έμμεσα με τη συμβολή έμπειρων κλινικών και εργαστηριακών επιστημόνων.

O Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, καθώς επίσης και στις εργασίες του με ομιλία με θέμα την πρόσβαση στα αντιρετροϊκά φάρμακα, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.