ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΝΤΙΡΕΤΡΟΪΚΩΝ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΚΑΙ «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ»

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και το «Κέντρο Ζωής» απέστειλαν σήμερα νέα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό για τις συνεχώς κλιμακούμενες ελλείψεις αντιρετροϊκών σκευασμάτων σε φαρμακεία νοσοκομείων της χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται ελλείψεις στο «Λαϊκό» και στο «Συγγρός» στην Αθήνα και στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ μικρότερης κλίμακας προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλα νοσοκομεία. Οι δύο οργανώσεις έχουν κατ’επανάληψη αναδείξει το ζήτημα, με επιστολές και με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο καμία πολιτική πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί μέχρι στιγμής.

Η αποδέσμευση της ανελαστικής δαπάνης για την προμήθεια των αντιρετροϊκών από το συνολικό προϋπολογισμό των νοσοκομειακών ιδρυμάτων αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο των ασθενών, όσο και των οργανώσεων, στην κατεύθυνση της επίλυσης ενός προβλήματος που απειλεί την υγεία όσων λαμβάνουν αντιρετροϊκά και δεν πρέπει να μείνουν ούτε μία μέρα χωρίς τα φάρμακά τους.

Οι δύο οργανώσεις καλούν τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα και να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία που θα διασφαλίζει ριζικά την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στην αντιρετροϊκή τους αγωγή, προασπίζοντας έμπρακτα το δικαίωμα κάθε πολίτη στην υγεία.