Η “ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ”, ΤΑ “CHECKPOINT” KAI O ΣΑΗΕ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Με κεντρικό σύνθημα «Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι» και τη συμμετοχή 203 οργανώσεων, ξεκινάει σήμερα το απόγευμα στην Πανεπιστημιούπολη (Ιλίσια) στην Αθήνα το 19o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ περιγράφεται και ως η μεγάλη γιορτή της ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα. Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβαλ, το ετήσιο ραντεβού του αντιρατσιστικού κινήματος πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το Προσφυγικό. Σε αυτό το πλαίσιο στέλνουμε όλοι ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό για το κοινό αίτημα μιας αξιοπρεπούς ζωής.

To φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 3η Ιουλίου στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης περιλαμβάνοντας συναυλίες, συζητήσεις, πολυεθνικές κουζίνες, εκθέσεις, δρώμενα, θεματικούς χώρους, παιδότοπο κ.α. με κοινό αίτημα για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Ο ΣΑΗΕ “Προμηθέας”, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” και τα κέντρα πρόληψης και εξέτασης “Checkpoint” θα βρίσκονται εκεί, με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους ενημέρωση και έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον HIV και τις ιογενείς ηπατίτιδες Β & C.