14 Ιουνίου 2017

Η «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ATHENS PRIDE

Εικόνα για το άρθρο “Η «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ATHENS PRIDE”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στα μέλη της «Δράσης Αστυνομικών Ενάντια στο Ρατσισμό» τα οποία δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια της παρέλασης του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2017, στην Αθήνα.

Οι άνθρωποι που ζούμε με HIV βιώνουμε και γνωρίζουμε στην πράξη τις συνέπειες της μη αποδοχής, της περιθωριοποίησης και της αναπαραγωγής στερεοτύπων. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η «Θετική Φωνή» συμμετέχει και στηρίζει εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις που τιμούν τη διαφορετικότητα και αναδεικνύουν τη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην προσπάθεια αυτή δεν υπάρχει η πολυτέλεια άρνησης και αποκλεισμού συμμαχιών.

Η «Δράση Αστυνομικών Ενάντια στο Ρατσισμό» αποτελεί μία ένδειξη πως η Ελληνική Αστυνομία παρά τα αρνητικά της σημεία, αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που περιλαμβάνει στους κόλπους του και ανθρώπους που οραματίζονται ένα διαφορετικό, σύγχρονο και πιο ανθρώπινο μοντέλο προστασίας του πολίτη, με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική ενσωμάτωση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών είχαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε σεμινάρια για το HIV/AIDS και τη μείωση βλάβης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών σε σχολές αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και να διαπιστώσουμε πως πράγματι η κατάρριψη στερεοτύπων και η άρση φοβικών συμπεριφορών είναι «θέμα παιδείας». Για το λόγο αυτό η θέση της «Θετικής Φωνής» είναι πως η συγκεκριμένη και κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία θα πρέπει να αγκαλιαστεί και να ενθαρρυνθεί από τους πολίτες και όχι να ακυρωθεί εν τη γενέσει της.