25 Νοεμβρίου 2020

Η Θετική Φωνή συμμετέχει στο 32o Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS

Εικόνα για το άρθρο “Η Θετική Φωνή συμμετέχει στο 32o Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS”

H Θετική Φωνή συμμετέχει και φέτος στο 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου 2020.

Το φετινό συνέδριο διακατέχεται από τις ιδιαιτερότητες της πρόσφατης επιδημίας κορωνοϊού, η οποία και αποτέλεσε και αποτελεί πρόκληση για τη συνέχιση της δυναμικής και συνεπούς διαχείρισης της HIV λοίμωξης παγκοσμίως όπως και στη χώρα μας. Εντούτοις, η Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάρτιση ενός προγράμματος που θα καλύπτει τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της πρόληψης, της διάγνωσης και της αντιμετώπισης της HIV λοίμωξης.

Στόχο αποτελεί η ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων είτε μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης ή εκ του σύνεγγυς αλληλεπίδρασης, ώστε να γίνουν κοινωνοί έγκυρων και επικαιροποιημένων γνώσεων, σε μια εποχή που ο HIV αποτελεί πια ένα χρόνιο νόσημα. Οι πρόοδοι στο πεδίο της HIV λοίμωξης / AIDS είναι συνεχείς και εντυπωσιακές και έχουν θέσει ως στόχο ένα νέο «90-90-90-90», συμπεριλαμβανομένου αυτό της ποιότητας ζωής.

Ο ασθενής που ζει με HIV έχει γίνει πια συμμέτοχος και όχι αποδέκτης των υπηρεσιών υγείας και διεκδικεί όχι μόνο το «ζην» αλλά το «ευ ζην», αντιμετωπίζοντας τον HIV ως συνοσηρότητα, μακριά από ίχνη κοινωνικού στιγματισμού. Απευθυνόμαστε σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με την HIV λοίμωξη, τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και την προστασία ευάλωτων ομάδων και μετακινούμενων πληθυσμών, ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών, πολίτες με υπευθυνότητα και ευαισθησία να δώσουν το δυναμικό παρόν στο 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το επιστημονικό πρόγραμμα του 32ου Πανελληνίου Συνεδρίου AIDS θα περιλαμβάνει:

  • Στρογγυλά Τραπέζια
  • Διαλέξεις
  • Ελεύθερες ανακοινώσεις
  • Παρουσιάσεις κλινικών περιπτώσεων
  • Κλινικά Φροντιστήρια

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές συναντήσεις και Κλινικά Φροντιστήρια σε ομάδες επιστημόνων υγείας, ομάδες πληθυσμού που έρχονται σε επαφή με οροθετικά άτομα και ομάδες που βοηθούν στην πρόληψη της νόσου. Αυτά είναι τα ακόλουθα:

  • Κλινικό Φροντιστήριο Επαγγελματιών Υγείας και Ψυχοκοινωνικών Επιστημόνων
  • Κλινικό Φροντιστήριο Νοσηλευτών και Μαιών Φροντιστήριο Προπτυχιακών Φοιτητών Επιστημών Υγείας
  • Κλινικό Φροντιστήριο Οδοντιάτρων
  • Εκπαίδευση σε Προσωπικό Σωμάτων Ασφαλείας
  • Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών
  • Εκπαίδευση Ιδιωτών Επαγγελματιών Υγείας

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετική αίθουσα από τη συνεδριακή αίθουσα. Θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης. Από τη πλευρά της Θετικής Φωνής θα συμμετέχει ο Νίκος Δέδες στο προεδρείο της διάλεξης “οι πολλαπλές όψεις του στίγματος σε επιδημίες” και ο Αντώνης Μαυροδημητράκης, Υπεύθυνος Ενδυνάμωσης και Διασύνδεσης, με ομιλία για την “Καθημερινότητα των ΜΕΛ στην εποχή του COVID-19” από την πλευρά των ασθενών. Τέλος, στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συμμετέχει ο Ανδρέας Μαζαράκης.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 19:30 στον διαδικτυακό χώρο του Συνεδρίου.

Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο θα πρέπει να κάνετε εγγραφή έως σήμερα, 25 Νοεμβρίου 2020, εδώ.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.