H νέα σειρά δημιουργικών συναντήσεων “Τι είναι σήμερα για εμάς ο HIV;” ξεκίνησε το Σάββατο 2 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.
Συνομιλούμε με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ, συντονιστή και εμψυχωτή των συναντήσεων:
Αλέξανδρε, τι κρατάς από την πρώτη συνάντηση; Πώς περίμενες να είναι, πώς είχες προετοιμαστεί και πώς ήταν;
Βρίσκω αξιοσημείωτο πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα σε σχέση με το 2018 που έγινε το αντίστοιχο εργαστήριο με μέλη της κοινότητάς στη Θεσσαλονίκη για το project To Whom It May Concern. Έχουμε περισσότερες συμμετοχές, η κοινότητα δείχνει πιο ανοιχτή στο να συνευρεθεί και να συνομιλήσει. Σαν το βάρος της σιωπής και του στίγματος να έχουν κάπως ελαφρύνει μέσα στα τέσσερα αυτά χρόνια και η διάθεση των ανθρώπων να είναι πιο ανάλαφρη, κάτι που βρίσκω πολύ ενθαρρυντικό.
Από την πρώτη μας συνάντηση κρατάω τα γέλια και τα πειράγματα, τη χαρά του να είμαστε επιτέλους μαζί, την γενναιοδωρία των συμμετεχόντων, το πόσο γρήγορα αρχίσαμε να αναπτύσσουμε οικειότητα και μια κοινή γλώσσα μεταξύ μας, να γινόμαστε κιόλας ομάδα. Στο τέλος της συνάντησης ο κάθε ένας από εμάς έδωσε με μια λέξη το πώς αισθάνθηκε στην πρώτη μας αυτή επαφή. «Ελευθερία», «αισιοδοξία», «ελπίδα», «ενθουσιασμός», «ισοτιμία», «δικαιοσύνη» ήταν μερικές από αυτές.
Δεν είναι συγκινητικό;
Περισσότερες πληροφορίες:
Βαρέθηκες κι εσύ την απομόνωση; Έλα, πάμε μαζί.
Η νέα σειρά δημιουργικών εργαστηρίων ‘Τι είναι, σήμερα, για εμάς ο HIV;’ είναι μια ευκαιρία να ξαναέρθουμε κοντά, να γνωριστούμε λίγο καλύτερα, να εκφραστούμε μέσα από δημιουργικές δράσεις, να συνδεθούμε και να συνυπάρξουμε σε ένα φιλικό, ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον. Παράλληλα, η δουλειά με την ομάδα θα αποτελέσει αφορμή για ένα νέο δημιουργικό πρότζεκτ για τον HIV σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Αλέξανδρου Μιχαήλ.
Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε άτομα που ζουν με τον HIV και στα οικεία τους πρόσωπα, σε όσες/ους ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες που βάλλονται δυσανάλογα από τον HIV καθώς και σε όσες/όσους εργάζονται σε δομές υποστήριξης και στο πεδίο.
Αυτή η νέα σειρά δημιουργικών εργαστηρίων έρχεται σε συνέχεια της προηγούμενης συνεργασίας μας στην εικαστική εγκατάσταση για τον HIV, To Whom It May Concern, που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το 2018. Μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βίντεο εδώ.
Υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα για νέες συμμετοχές – θα χαρούμε να έρθετε και να μας γνωρίσετε από κοντά.
Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας email με θέμα:
«Τι είναι σήμερα για εμάς ο HIV_Θεσσαλονίκη» στο info@positivevoice.gr
(η συμμετοχή είναι δωρεάν)