Tο Δίκτυο Εθελοντισμού είναι ένας από τους βασικούς τροχούς του άρματος της Θετικής Φωνής. Θεωρητικά, ο εθελοντισμός είναι μία ανάγκη για τον εκάστοτε οργανισμό και ένα προνόμιο για το κάθε άτομο που αποφασίζει να εμπλακεί. Ωστόσο, στη Θετική Φωνή οι ρόλοι αυτοί έχουν αντιστραφεί. Φαίνεται πως είναι ανάγκη για τα άτομα του Δικτύου η σύνδεση, η από κοινού διεκδίκηση, η διασκέδαση, η αγκαλιά, και ταυτόχρονα προνόμιο για τον ίδιο τον οργανισμό το να έχει κοντά του και να μαθαίνει και να παραδειγματίζεται, κάθε μέρα κι από ένα καινούργιο άτομο. Συνεχώς αλλάζουμε και συνεχώς μεταμορφωνόμαστε, προχωράμε και άλλες φορές απλώς φεύγουμε. Αυτό που αφήνουμε πίσω μας, όμως, αυτή η κοινότητα που χτίζεται μέσα από εμάς, για εμάς, θα συνεχίσει να υπάρχει και θα συνεχίσει να αγκαλιάζει και να αποδέχεται όλο και περισσότερα άτομα.
Το 2024 βρίσκει τη Θετική Φωνή με πάνω από 700 ενεργά μέλη στο Δίκτυο Εθελοντισμού της. Τόσο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα το Δίκτυο επεκτείνεται και καλωσορίζει καθημερινά νέα άτομα. Ανεξαρτήτως HIV οροθετικότητας ή μη, σεξεργασίας ή άλλου επαγγέλματος, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και έκφρασης, όλα τα άτομα έχουν μία θέση στην Θετική Φωνή και έναν χώρο που μπορούν να ονομάζουν Κοινότητα.
Κάποιες από τις βασικές δράσεις του Δικτύου είναι η προετοιμασία προφυλακτικών για εξωτερικές δράσεις (εξορμήσεις του Streetwork Project και outreach σε χώρους και μαγαζιά της κοινότητας), οι εκπαιδεύσεις των μελών του Δικτύου, η ενημέρωση προς το ευρύ κοινό, η οργάνωση δράσεων για διανομή εκπαιδευτικού υλικού καθώς και οι επιμέρους δράσεις αναλόγως με το φορέα με τον οποίο θα αποφασίσει το κάθε άτομο να ασχοληθεί (Red Umbrella, Checkpoints, Ref Checkpoint, Streetwork Project και Προμηθέας).
Τα άτομα που έρχονται, έρχονται για να μάθουν, να περάσουν καλά, να προσφέρουν αλλά και να πάρουν. Μπορείς και εσύ να γίνεις κομμάτι της Θετικής Φωνής εάν είσαι 18 και άνω. Συμπλήρωσε τη φόρμα εθελοντισμού και βρες και εσύ την κοινότητά σου. Όλες, όλοι και όλα μας μπορούμε να προσφέρουμε λίγο απ΄ αυτό που μας περισσεύει, απ’ αυτό που χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορούμε να δώσουμε.