8 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “AIDS & ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ”

Εικόνα για το άρθρο “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “AIDS & ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ””

Η 3η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες» θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2015, στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαππείου, στην αίθουσα «Ολυμπία».

Η Συνάντηση διοργανώνεται από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», την Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», την Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», τη Δ’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Παθολογική Κλινική – Tμήμα Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Πατρών του Γ.Ν. Πάτρας.

Σκοπός της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης «AIDS & Ηπατίτιδες» είναι η σφαιρική προσέγγιση του HIV/AIDS και των ιογενών ηπατιτίδων στη χώρα μας, αφιερώνοντας χρόνο για τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απασχολούν επιστήμονες υγείας, ασθενείς, αρχές δημόσιας υγείας και κοινό.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου καταξιωμένοι επιστήμονες και ομιλητές θα αναπτύξουν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στην επιδημιολογία, διάγνωση, θεραπεία και την ολιστική πρόληψη και αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια.

Ο Διευθυντής της “Θετικής Φωνής” Γιάννος Λιβανός θα συντονίσει μαζί με την Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο και και Συντονίστρια Προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας της “Praksis” κ. Ελένη Κάκαλου το στρογγυλό τραπέζι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ενώ στην ίδια ενότητα ο Προϊστάμενος των “Checkpoint” Σοφοκλής Χάνος θα αναπτύξει το θέμα του chemsex και της σχέσης του αναδυόμενου φαινομένου με τον επιπολασμό του HIV. Ο Μάριος Ατζέμης από την Ομάδα Μείωσης Βλάβης του Συλλόγου μας παρουσίασε το θέμα της συλλοίμωξης HIV και ηπατίτιδας C από την πλευρά του ασθενή.

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα της Συνάντησης.