2 Δεκεμβρίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2020 | Οι δράσεις μας

Εικόνα για το άρθρο “Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2020 | Οι δράσεις μας”

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου 2020 -Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS- πραγματοποίησε μία σειρά από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την καταπολέμηση του στίγματος, του ρατσισμού και της περιθωριοποίησης. Κεντρικά μηνύματα αυτής της χρονιάς ήταν:

  • Πρόσβαση σε εξετάσεις ιικού φορτίου
  • Έγκαιρη διάγνωση
  • Καταπολέμηση των διακρίσεων

IMPOSITIVE 2020

Για τρίτη συνεχή χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, άνθρωποι με αληθινές ιστορίες μίλησαν για διαφορετικότητα, ορατότητα και αποδοχή, σε μία ανοιχτή συζήτηση, με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”. Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ.

Δημόσιες παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, μέλη του Δ.Σ. και εργαζόμενοι του Συλλόγου φιλοξενήθηκαν σε ειδησεογραφικά δελτία, ενημερωτικές εκπομπές, ψυχαγωγικές εκπομπές, ηλεκτρονικό τύπο, podcasts και το ραδιόφωνο. (Νίκος Δέδες, Μίρο Πασκάλεβ, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ηλίας Μυρσινιάς)
 

Η φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων

Η -αποτύπωση με ειδικό φωτισμό- της κόκκινης κορδέλας που συμβολίζει τον αγώνα κατά του AIDS, στο εμβληματικό κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου 2020.

Η φωταγώγηση του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη

Η -αποτύπωση με ειδικό φωτισμό- της κόκκινης κορδέλας που συμβολίζει τον αγώνα κατά του AIDS, στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου 2020.

Ο φωτισμός του σιντριβανιού στη Πλατεία Συντάγματος

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τη Θετική Φωνή φώτισαν -με κόκκινο φως- το σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος, την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Ο φωτισμός του σιντριβανιού στη Πλατεία Ομονοίας

Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Θετική Φωνή φώτισαν -με κόκκινο φως-, το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Το τηλεοπτικό σπότ U=U

Η Θετική Φωνή δημοσίευσε μία νέα καμπάνια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Το βίντεο έχει τίτλο U=U και προβάλλεται από τις 23 Νοέμβρη έως και τις 20 Δεκέμβρη, στην τηλεόραση αλλά και στην ιστοσελίδα, στα social media και στο YouTube κανάλι της Θετικής Φωνής.

Το video μπορείτε να το δείτε εδώ.

Το βίντεο των εθελοντών της Θετικής Φωνής για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS 

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες της Θετικής Φωνής και των Checkpoint απαντούν σε πολύ σημαντικές ερωτήσεις αναφορικά με τον HIV.

Η εμφάνιση της Θετικής Φωνής στο SpecialReport στον ΑΝΤ1

Συζητήσαμε για τους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών και ειδικότερα για τους άστεγους χρήστες. Μιλήσαμε για την έξαρση της επιδημίας μέσα στην πανδημία. 

Το Special Report παρουσίασε μια έρευνα σχετικά με την έξαρση της επιδημίας του ιού HIV, εν μέσω πανδημίας, στην ευάλωτη κοινότητα των τοξικοεξαρτημένων. Ο Αντώνης Φουρλής καταγράφει με τον φακό της εκπομπής την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας τα βράδια της καραντίνας και μιλά με επιδημιολόγους, ακτιβιστές που πραγματοποιούν streetwork και μέλη του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας για την προσπάθεια ελέγχου της διασποράς του ιού HIV. Μπορείτε να δείτε την εκπομπή εδώ.

Συνάντηση της Θετικής Φωνής με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Χθες, Παγκόσμια Ημέρα AIDS, συναντήθηκε η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” και συζήτησαν για την καθημερινότητα των οροθετικών ατόμων το 2020. Συζήτησαν για το στίγμα του HIV-AIDS, το οποίο δυστυχώς είναι ακόμα έντονο σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής των ατόμων. Δεσμεύθηκε η Υφυπουργός ότι παρά την οικονομική ενίσχυση που παρέχει το Υπουργείο Εργασίας σε οροθετικούς συμπολίτες μας, είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν από κοινού δράσεις για την ενίσχυση της ίσης αντιμετώπισης των ατόμων αυτών.

Συμμετοχή της Θετικής Φωνής στο HighlevelConference για την καλή ψυχική υγεία των ατόμων που ζουν με HIV

Την 1η Δεκεμβρίου 2020 -Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS- θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ.-1.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) το Συνέδριο με τίτλο “Delivering good mental health for people living with HIV”.

Εκ μέρους της Θετικής Φωνής συμμετέχει ο Νίκος Δέδες, που είναι o ένας από τους συντονιστές του Συνεδρίου. Στο συνέδριο επίσης συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη και ο Ειδικός Σύμβουλος του Εκτελεστικού Διευθυντή του UNAIDS. Μπορείτε εδώ να δείτε την ανακοίνωση της Θετικής Φωνής.

Διαδικτυακή εκδήλωση για τη διασφάλιση της ιατρικής αποτελεσματικότητας και της αποδοτικής χρήσης των πόρων στην HIV λοίμωξη

O Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας, Νίκος Δέδες, συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Προτάσεις πολιτικής για τη διασφάλιση της ιατρικής αποτελεσματικότητας και της αποδοτικής χρήσης των πόρων στην HIV λοίμωξη», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 15:00-17:00. 

Η συμμετοχή των Checkpoint στην διαδικτυακή συνάντηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Τα Checkpoint συμμετείχαν στην ημερίδα ήταν με τίτλο “Τι να πω στο παιδί μου για τα λοιμώδη νοσήματα” που διοργάνωσε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος στην οποία συμμετείχαν λοιμωξιολόγοι, παιδίατροι και παιδοψυχολόγοι. Η διαδικτυακή συνάντηση διοργανώθηκε για να ενημερώσει νοσηλευτές, ιατρικούς επισκέπτες και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για τους τρόπους εκπαίδευσης ανηλίκων σχολικής και πανεπιστημιακής ηλικίας καθώς και για θέματα στίγματος.

Eυχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές μας: